Peter-Paul Rauwerda, tekenaar

Foto Peter-Paul Rauwerda

StarPeter-Paul Rauwerda aan het werk

Peter-Paul
tekende de
landkaart in
Manhatan

 
 
 
 
 
 


De prachtige kaart van Nieuw-Nederland in Manhatan is gemaakt door Peter-Paul Rauwerda. Hij tekende ook de kaarten in de andere boeken van Rob Ruggenberg.

Peter-Paul werd op 8 september 1970 in Den Haag geboren. Nu woont hij in Amsterdam. Zijn hele leven al doet hij niets liever dan tekenen. In 1996 werd hij 'beroeps': toen werd hij tekenaar bij Oberon Medialab, waar hij animaties voor spelletjes en websites ging maken.

Manhatan mapDe landkaarten die hij ontwerpt, zien er heel mooi en duidelijk uit. Rechts zie je een stukje uit zijn Amerika-kaart in Manhatan pijltje

Eerst studeren

Voordat Peter-Paul gaat tekenen bestudeert hij eerst oude landkaarten, om precies te zien hoe in die tijd de rivieren liepen en de kustlijn. Want dat verandert nogal eens. Wat nu aan het land vastzit, was toen soms een eiland, met rondom zee.

Misschien ken je Peter-Paul al van zijn andere werk. Hij maakt niet alleen landkaarten, maar ook illustraties en omslag-tekeningen voor jeugdboeken, zoals voor Guus Kuijers Het boek van alle dingen en Florian Knol en Jaap ter Haars Boris.

Het werken aan kinderboeken vindt hij het allerleukste dat er is. "Want in kinderboeken is alles mogelijk," zegt hij. "En alleen voor wie in dromen gelooft, komen dromen uit..."

Gele scheidingslijn

Gele stip Peter-Paul Rauwerda heeft ook een eigen (zelf gemaakte en getekende) website.